torsdag 9 juli 2015

Skönt

Ni ska få några rader. Det råder en sorts sällan skådad harmoni på gården just nu. Djuren är ute på bete och vi bara stängde dörren till fähuset när sista kaninen var ute. Där borde någon (verkligen) städa men det är så s k ö n t att alla bara är... borta.

Okej, inte borta. Ute. Fåren har stora fina hagar där betet inte tar slut och hästarna bor i en hage lite längre bort. Hönsen och kaninerna bor i hagar hemma, men helt utomhus - vilket är hela orsaken till varför det är så skönt.

Det närmsta semester man kan komma som djurägare.

Rider gör jag som förr, visserligen, men nu har Ockra faktiskt varit ledig i tre dagar för ovanlighetens skull. Vi motionerade rätt mycket förra veckan och det satte kanske sina spår. Imorgon ska vi köra ett lugnt pass, har jag tänkt. Hästarna är så lugna och beskedliga på betet. De njuter för fulla muggar.

Nu är det bara det att matte är så förfärligt trött. Men det är väl så man blir när man frångår rutiner och gillar läget. Räker mee. En klok vän sa: Sluta gå mot strömmen om dagen blir fel, åk med dit den bär istället.

Bra där.

Nu ska matte definitivt gå och lägga sig, men spana in vår vackra bygd, vetja!


3 kommentarer:

 1. Hej där Matten! Stort tack för att vi fick komma och hälsa på dig och hela armén och speciellt stort tack för The Ride! Tur att fina finnhästen inte var till salu, då hade den stackarn fått åka med hem i resväskan;)
  Hoppas ni får nåt ärende över till våra trakter snart, annars får vi väl hitta på ett så vi får ses ändå.
  Kram g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej där Matten! Det är nog vi som ska tacka för ert spontanbesök. Det var kul! :) Jo, vi borde minsann hitta på en bra orsak att segla över potten. Om inte annat så är väl Kalle en ganska bra orsak..?

   Radera
  2. Då ser vi fram emot besök här snart då;)

   Radera