måndag 26 maj 2014

Tillväxt

Förlåt för frånvaron. Det har varit lite mycket nu igen, men nu håller det på reder upp sig.

Fårskåcken växer i vikt så det knakar. Snart orkar jag inte längre lyfta de äldsta lammen. Snart ska de ut på sommarbete bara vi får hem elstängslet som vi har beställt från Svea rike. Just nu håller de på vänjer sig vid gröngräset som också växer så det knakar. Lammen har blivit öronmärkta och registrerade också och alla har fått namn.

Ebba håller på och bygger en cykeltunnel till andra sidan kommunen, ser det ut som. Stora kaniner gräver stora hål, skulle man väl kunna sammanfatta det. De andra två har varit på sitt årliga rymningsäventyr men nu är båda bakom lås och bom (och på ett ströbeklätt utbrytarsäkert betonggolv).

Sindis öron är nerlimmade och hålls sådär. Om några veckor ska vi vara färdiglimmade och då är det tänkt att öronen ska hållas nere.

Stinas lilliplutt, Antas Atilda.

Antas Amira

Antas Aino, Antas Alisa och Antas Agnar.

Gröngräsi!
 Det sista lammet fastnade aldrig på bild men fick namnet Antas April.

Sindi har lärt sig en massa saker och har blivit mycket mera vuxen de senaste veckorna. Hon har tappat en del av mjölktänderna (de små nere och uppe) och börjar få vacker päls. Nuförtiden kan hon kom, sitt, ligg, tass, fot, stanna, vänta, high-five och så kan hon vänta när man lägger en godisbit på hennes tass utan att hon snor den förrän man säger varsågod.

Myhappiness Good Looking "Sindi", 17 v.
Förresten: Jag letar efter en till kanin. Fast det ska man väl akta sig för att säga högt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar