tisdag 26 november 2013

Äppelpaj

Jag trotsar årstiden och gräddar äppelpaj av färska äpplen från egen täppa. Jo, det är riktigt sant. Vi har tagit tillvara vinteräpplen från det ena trädet och de har mognat nu, inlindade i tidningspapper på famos kallvind. Receptet har blivit en favorit så det ska jag dela med mig av här och nu:


Ingredienser

Några äpplen
75 g smör
1,5 dl kokosflingor
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
kanel

Smörj en ugnssäker form. Skala och skiva äpplen så mycket att det täcker formens botten. Strö socker och kanel över. Rör ihop smör, socker, kokosflingor och vetemjöl med fingrarna så att det blir grynigt. Det behöver inte vara särskilt jämnrört. Häll blandningen över äpplena. Grädda i ugnen i 200 graders värme i 25 minuter. Servera med vaniljsås/vispgrädde/vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar