måndag 18 november 2013

Bärtil

Tillbaka med nyheten om Antas trettiofemte husdjur: baggen Bärtil.

Vi insåg dystert nog att vi inte skulle få några lamm fastän våra fårdamer strövat fritt omkring med fårfarbröder på sitt gamla ställe året om. Egentligen hade vi tänkt vänta med baggen till våren (av någon outgrundlig orsak) men så frågade jag tackorna en dag om de skulle vilja ha en karl. Jag fick ett jakande mm-böö till svar så vi ringde en fårfarmare som råkade ha en ung brun bagge av finsk lantras som sparats från slakt enbart av den orsaken att den är brun. Ja, och på grund av stamtavlan. Bärtils pappa är en stadig herre som heter John Silver. Lättflörtade som vi är när det gäller djur så slog vi till och tog hem Bärtil.

Väl hemma hos våra damer skulle det luktas i rumpan och nosas på nacken. Tackorna tyckte först att Bärtil trängde sig på och de stirrade oförstående på husmor och husfar medan Bärtil utstötte ljud som skulle föreställa attraherande. Det såg inte ut som om tackorna tyckte det men de kanske kommer på andra tankar om ett tag.

Återkommer med ytterligare information när händelseförloppet börjar utvecklas. Med rätt vind och lite tur så kan vi ännu få lamm vid Antas i vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar