Eh.
Va?
Just det. Det tänkte jag också. Det är en tårta som man bygger upp med rulltårta och gräddgelé.
![]() |
Källa. |
Charlotte Russe med plommonsmak
Ingredienser
4 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
På ytan
Kanelsocker
Fyllning
½ pkt (100 g) naturell färskost
1 burk (300 g) plommonmarmelad
Gräddgelé
5 gelatinblad
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
½ pkt (100 g) naturell färskost
2 burkar (à 200 g) vaniljkvarg
3 msk citronsaft
Vispa äggen och sockret till skum. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd ner den och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Grädda i 7 - 8 minuter i 225 graders värme. Blanda kanel och socker och trasa ut på ett bakplåtspapper liggande på en plan yta. Gör detta medan du gräddar bottnen så behöver du inte erfara att din fina botten går sönder sen för att du inte haft tillräckligt bra med fart på. Under tiden du gräddar kakan kan du också röra ihop fyllningen av färskost och plommonmarmelad. Det ser ut som sk*t men det smakar förmodligen bättre. När kakan är färdig stjälper du upp den galant med ovansidan neråt mot det sockrade papperet. Låt svalna lite grann och dra sedan bort pappret från kakans undre sida som nu har vänts uppåt. Bred över fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle. Ställ den i kylen med fogen neråt.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och låt stå i 10 minuter. Smält den vita chokladen och låt den svalna. vispa grädden. Blanda kvargen, färskosten och chokladen i en bunke. Lös gelatinbladen i kokhet citronsaft. Häll det i en tunn stråle ner i kvargblandningen. Här kan det vara praktiskt att ha tre händer. Vänd till sist i den vispade grädden. Rör om tills smeten är jämn. Smaka för att mildra den chock du (kanske) fick när du blandade plommonfyllningen och associerade vilt. Citron, vaniljkvarg, vispgrädde och vit choklad smakar GOTT. Det går inte att beskriva i ord.
Täck en bunke (ca 2 liter) med plastfilm. Skär upp rulltårtan i skivor och rada ut skivorna i bottnen och upp på kanterna. Rada så tätt det går! Häll sedan i gräddgelén. Lägg resten av rulltårtskivorna som lock och täck hela med plastfilm. Ställ i kylen över natten (eller minst 4 timmar). Stjälp sedan upp kakan på ett kallt fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar