måndag 25 april 2016

Trädgårdspyssel

Vi hinner pilla i jorden hos oss ibland också. I helgen pillades det med virke, såg, skruvdragare, målfärg och pensel och det som tillverkades på löpande band var...

... insynsskydd!

Vår trädgård är öppen, och då menar jag verkligen alldeles öppen. Det finns inte mycket som skymmer sikten in. Alla ser vad vi har på vårt fat när vi äter på terrassen. Terrassen har visserligen ett räcke och utanför räcket brukar det växa dahlior som ju nog blivit 1,5 meter höga om somrarna.

Jag har några större lerkrukor som jag brukar plantera sommarblommor i, men det hjälper inte så mycket. Nytt för i år är de stora svarta lådorna i trä som ska vara på terrassen och innehålla eventuellt något uppstammat, någon buske samt något som doftar gott och är vackert att titta på. Lådorna ska ännu isoleras mot kyla och få ordentliga vattengenomsläppande botten.

I de långa lådona (13,5 meter faktiskt) tänkte jag plantera bärbuskar därför att jag inte har några och för att de ska få fungera som en häck mot resten av världen. Dit ska vinbär, blåbär och kanske hallon, samt lite integrerad gårdsbelysning.

Jag tror att det kommer att bli succé av det här.

Jag längtar till sommaren.
3 kommentarer:

 1. Min pysselverkstad26 april 2016 12:31

  Såg nog allt att ni jobbade febrilt där förra helgen! Ser bra ut! Och ska bli kul att se sen när ni fyllt lådorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack, det är för att allt syns som vi vill ha insynsskydd. Det blir troligtvis succé.

   Radera
 2. Min pysselverkstad26 april 2016 20:33

  Eh, jo det förstås! Men en gång blev vi ju som bekant ilurade att du bodde nån annanstans... så inte ser vi ju riktigt allt heller! =)

  SvaraRadera