fredag 8 april 2016

Vårbrall

Denna lediga, soliga, vackra dag till ära hade matten tänkt gå ut på promenad med Ockra för att sedan ta en körtur med Lumikki, men se där bet matten i gräset! Hästarna fick spunk och lattjade till det rejält ute i hagen så att hästar, lera och hårtussar flög om vartannat och ingen fyrfotad lät sig fångas! Så då får de bralla av sig bäst de vill ett tag till och så får matten göra ett nytt försök senare. Det är nog våren som ställer till det och hästarna fattar inte alls varför matten inte gillar deras jätteroliga tricks och finurligheter.

I övrigt rullar det på på gården. Vi har köpt en ny plog (ny och ny - ny för oss), en fyrskärig Fiskars och vi tror och hoppas på att 100-hästkraftaren ska räcka till... Vi har köpt en fjäderharv också, 4,3 meter bred. Var vi ska komma åt att harva med den vete fåglarna.

Tackorna ska lamma när som helst nu och det har jag sagt i tre veckor redan. Hittills har de bara sett oskyldiga ut när jag hälsat på dem. De är tjocka och feta och juvren är stora som fotbollar. När jag som minst anar det kommer de att lamma, det vet jag med allra största säkerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar