söndag 21 juni 2015

Midsommar

Midsommaren blev perfekt. Eller så perfekt den kan bli med myggor, regnskurar, snålblåst och förkylning, men det förträngde vi in i det längsta.

Midsommaraftonen spenderades till havs. Vi åt rökt lax och åt jordgubbstårta med grädde ute på Flaskskär. Sen gick vi genom skogen och satte oss på en klipphäll i kvällssolen i Tolvmangrundsviken där vi stekte plättar på muurikka över öppen eld. Sindi kom på att hon egentligen tycker om vatten och hämtade pinnen som vi slängde i havet. Cosmo visste att redan att han inte tycker om att simma så han behövde aldrig testa.

På midsommardagen åt vi rövarstek på får, älg och gris och matte kunde konstatera att originalet på får drog det längsta strået. Älgen smakade förvisso bra, men den var inte lika mör som fåret som dessutom smakade mer.


Midsommarblomster i min rabatt.

Idag tog Linn och jag en ridtur med Linett och Ockra. I början hade vi något smålata hästar (kan kanske ha att göra med gårdagens pass då vi körde och red ikapp?) men när vi vände om hemåt och gav galoppskänkel på en rak vägstump blev det kimppakiva i en väldans fart i full galopp! Det var bara att stiga upp i sadeln och hålla i sig – bromsa hade varit omoraliskt för hästarna hade så roligt när de fick sträcka ut så mycket de bara kunde. När vi kom hem igen gick vi via stranden. Ockra lär tycka om vatten men fast jag har visat henne strandkanten flera gånger har hon aldrig velat gå i. Men idag gick hon först ner och drack, sen ner med framhovarna och helt plötsligt från ingenstans kom hon på att trava rätt ner i vattnet och simma med mig på ryggen. Jag fick blöjto – såklart – men överlevde. Sen gjorde hon det igen, två gånger om.

Lumikken i kvällssolen.
Klibolaget Ab.Kaninerna har fått flytta ut. Eriksson bor i en bur med tak och solskydd och Ted och Ebba bor i en liten hage under äppelträdet. Teds vänstra öra har börjat hänga på sistone. Med ålderns rätt, antar jag. Hans mamma var en vädurkanin med hängöron, kan hända att det har inverkan. Han är så söt när han har blivit lite dement...


Ebba får bo med Ted. Ted mår så mycket bättre när han får ha sällskap. Ebba vet att när man är stor måste man vara snäll, så hon tar hand om Ted på bästa sätt. Kolla dubbelhakan förresten! It sure is a giant rabbit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar