lördag 14 februari 2015

FAQ - Tykält fråga frågona

1. Vad är det som får er att vilja hålla på?

Svar: Intresset och kärleken för djur och natur. Djur är vårt gemensamma intresse. Jordbruksmaskiner (särskilt sådana som brummar riktigt mycket) ligger husse varmt om hjärtat.

2. Hur orkar ni?

Svar: Vem har sagt att vi gör det? Det är jätteinspirerande att mocka skit när det häller ner vatten och är noll grader ute. Det finns inget roligare än när fåren rymmer. Bajs luktar gott. Förstår ni ironin?

Det finns ingen som orkar allting jämt. Det som ger gas åt oss så är förstås det att det är vår stora hobby. Det bästa med att ta hand om djur är att de tar fram det fina ur människor. Man får känna sig behövd och viktig när man tar hand om djur. De uppskattar ju all mänsklig närvaro, till skillnad från en del människor. Djur har också en lugnande inverkan på människan. Att vidröra päls frigör faktiskt endorfiner, sånt som gör att vi mår bra. (Vilket är vetenskapligt bevisat.)

"Det är så skönt att komma hit!"
- Kackurbo3. Blir det inte dyrt?

Svar: Man får prioritera. Vi springer inte omkring och shoppar dyra kläder varje vecka. Inte åker vi på resor särskilt ofta heller. Klart att det kostar, men har man en gång skaffat ett djur så är man ansvarig för att det lever ett gott liv med allt vad det innebär. Krävs det veterinär så gör det.

4. Köper ni hö?

Svar: Nej.

"Här kan man stå och lyssna hur länge som helst!"
- En annan kackurbo som lyssnade på hästarna som tuggade hö

5. Vems är kaninerna?

Svar: Frågar man mig är svaret "våra" men frågar man husse är svaret "mattes".


6. Vilket är ditt/era favoritdjur?

Svar: Mattes favoritdjur är hästen... katten... hunden... fåret? Husse tycker i varje fall förskräckligt mycket om får. Det är svårt att svara på. Det varierar från dag till dag. Alla sorters djur har olika egenheter.

7. Är hästarna olika varandra?

Svar: De är precis lika olika varandra som du och jag.

8. Kan husse något om hästar?

Svar: Rätt så mycket faktiskt. Han hade nog inte lärt sig så mycket om vi inte hade skaffat foderhästar. Hemma på gården hjälper han gärna till med hästarna när han får göra det i lugn och ro. I ett stort stall hade det aldrig funkat. Han kan både rida och köra. Om sanningen ska fram tycker han rätt så mycket om dem.

9. Luktar ni?

Svar: Häst? I don't consider that a problem.

10. Får man hälsa på hos er?

Svar: Ja det får man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar