lördag 7 februari 2015

Slädåkning

Igår hade vi vackraste vädret hittills i år. På eftermiddagen spände vi för och åkte släde med Linett. Husse har fixat nya skaklar till släden så att de inte trycker på längre. De gamla hämmade Linetts rörelser lite för mycket så det hade inte blivit bra i längden.

Så här såg det ut när vi åkte.


På kvällen longerade jag Uni i djup snö. Han har fått vila ett tag nu så han har inte världens bästa kondition för tillfället. Nu rör han sig rent och har börjat bära sig mycket bättre.

Efter jobbet fick han på sig sitt nya gröna fleecetäcke och då blev han plötsligt lötens malligaste häst och gick och visade upp sig för Linett. Han hade öronen rätt ut åt sidorna och sträckte på sig och drog ihop sin hals och blev så vacker (tyckte han själv)!

I torsdags hälsade jag på min första bästa hästkompis Lilleman i sitt nya hem. Han hade det så bra, så bra! Han var till och med glad! Det brukar han sällan vara så det är värt att notera. Nu rörde han sig rent och hade lagt på lite hull. Bara det får gå en liten tid till så blir han nog till häst igen.

På dagens program står inte så mycket annat än det vanliga. Det är töväder nu igen så nu är det bra sparkföre men dåligt ridföre - igen. Som min goda väns kille har sagt: "Det är löskontakt i vintern i år." True that.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar