onsdag 6 maj 2015

Däckad

Var är Lumikkis däck?! Leveranstid 3-7 dagar. Det har gått inte mindre än 12 dagar och ingen skymt av några däck. Asiakaspalveluun, kiitos. Emme puhu ruotsia. Kiitos.

Hmm. Matte har fått sån fångnoja och är livrädd att sådant ska inträffa nu när däcken inte kommer. Jag kan inte motionera shetlandsponnyn ordentligt om inte däcken kommer snart så vi kan börja köra igen. Hon har blivit lite småtjock. I höstas var hon i gott hull men i vinter har hon blivit tjockare eftersom att det var så kallt och att det därför gick mer hö. En häst ska ha hö motsvarande 2 - 2,7 % av sin kroppsvikt, vilket för shettisen innebär mellan 3,5 och 5 kg hö om dagen. Hon hade nog frusit häcken av sig om hon hållit sig till 3,5 kg per dag i vinter. Bantningen som vi skulle ta itu med när snön smalt funkar sådär nu eftersom att kärran FÖRSTÅS gick sönder! Allt enligt Murphys lag.

Nåväl.

Ockra går i alla fall att rida. Igår red jag henne så svettig så att hon gick att vrida ur. Ikväll ska vi försöka oss på ett lättare pass för imorgon ska hon vara ledig. Synd bara att det regnar småspik.

Någon som vill byta liv med mig i några timmar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar