lördag 23 maj 2015

Kakbak och fårklipp

Idag blåser det 20 m/s och regnar så vad passar då bättre än att baka lite kakor så att mina arbetare på jobbet tycker om mig lite extra mycket på måndag? Jag har bakat kolasnittar och cookies med nötter och choklad. Originalcookiesen finns beskrivna i Åsas blogg, Bland mina grytor. Den kan ni läsa, där finns en helmassa gott! Själv har jag gjort en liten receptmanipulation men den håller jag för mig själv... :)

Husse klipper får idag, av samma orsak som jag bakar. Baggarna är redan klippta och utsläppta och har hållit sig alldeles lugna och fina på betet hittills. Hatten av! Jag måste jaga papperssäckar nästa vecka så jag får börja packa ner ullen som ska säljas till spinneriet. Om det finns någon där ute som redan vet att den gärna vill köpa finskt ullgarn så får man höra av sig gällande önskemål. Jag återkommer om närmare datum för beställning.

Senare ikväll när blåsten lugnar ner sig blir det ridning med Ockra. Hon har gått riktigt bra allt sedan hon kom. Jag väntar fortfarande på bakslaget när hon ska börja testa igen. Men det händer aldrig. Hon är hela tiden lika positivt inställd till ridningen.

Jag har hittat ett par flickor i lämplig storlek och med bra ridvana så att Lumikki kan tillridas och det är solsken för själen (och för Lumikki, förstås). Nu jagar jag en sadel till henne för den vi har är en barnsadel som sitter dåligt och som är obekväm. Inte lätt att hitta en liten begagnad ponnysadel men jag letar med ljus och lykta och hoppas att jag ska hitta något förr eller senare. Hör av dig om du vet om någon.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar