söndag 17 maj 2015

Vår i luften

Sådär. Nu är baggarna klippta och utsläppta på bete. Det blev mycket lugnare i stallet nu, även om det kostade ett och annat blåmärke... Baggar är inte det mest lätthanterliga man kan tänka sig. Nu betar de i alla fall ungefär en hektar och jag hoppas att de hålls där till hösten. Snart börjar klippningen av tackorna så att resten också kan få gå ut på bete. Det kommer vi att fördröja lite grann med flit så det hinner växa mera gräs att äta.

Ockra har varit duktig i helgen. Hela veckan, faktiskt. Vi börjar komma bra underfund med varandra nu och jag litar mer och mer på henne för varje pass som går. I fredags hade vi det riktigt mysigt när det äntligen slutade regna och blev en väldigt vacker solnedgång för då slarvade vi husse och Linett med oss på en barbackaterrängtur över åkrarna. Det höll på att bli en aning spännande för det involverade visst två hästinnor som gärna hade sträckt ut i full galopp... men vi hölls på. Husse skötte sig finfint! Resten av helgen har jag haft ridsällskap av Mira&Nea som ridit Linett och Lumikki riktigt bra. Lumicken sköter sig alldeles (nåja...) utmärkt och det märks hur hon stortrivs när hon får vara med. Imorgon ska hästarna få en ledig dag för det har de minsann gjort sig förtjänta av.

Vi har hunnit pilla lite grann i trädgården också i helgen. Vi har planterat dahliorna, rensat ogräs, klippt gräsmattorna, rensat i jordgubbslandet och planterat lök. I varmbänken har det också hänt grejer: där finns nu ätbar dill, sallad, och spenat och morötter, rödbetor, persilja och palsternacka frodas för fulla muggar. Snart är det så varmt ute så man kan lämna bort fönsterglasen. Nästa helg (om vi inte hinner före) ska vi ta itu med potatislandet och växthuset. Växthuset har jag på känn att sparkas igång redan innan helgen.

Det är så roligt med vår för det händer massor ute!

Hoppas att ni har haft en bra vecka! Ha det så bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar