måndag 13 oktober 2014

Inkörning del 2

Vi fortsätter att hurra för Uni och hans lynne! Igår tog vi inkörningen ett steg framåt när vi hängde skaklar utmed sidorna på honom. Träskaklarna är av gammal och uttjänad sort men det finns en massa skramlande genomgångsbultar kvar på dem och så är de sådär lagom tunga för att Uni ska märka att de finns där.


Vi lät honom titta och lukta på skaklarna innan vi gjorde någon större affär av det. Sedan strök vi honom med den ena skakeln utmed sidan innan vi knäppte fast den. Så gjorde vi likadant med den andra. Först rörde han inte en fena. När vi tog våra första steg framåt blev han lite nervös, ökade på takten i skritten och frustade, men efter några tiotal meter framåt lunkade han på med skaklarna hängande utmed sidorna precis som om det var något som han alltid har hållit på med.

Smart gubbe den där Uni.

Nu ska jag så småningom skaffa en sele till honom. Hittills har vi använt longeringsgjorden och det har fungerat bra. Det enda problemet är att den inte hålls på plats utan brösta nu när han kan det här med skaklarna. Den vill gärna åka bakåt.

Nu låter vi honom smälta det han lärt sig och så nöter vi på med sådant som han redan kan tills vi tar nästa steg som är att fästa skaklarna i varandra så att de är styva. Tills dess mockar vi dynga och äter hö tills det står ut ur öronen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar