måndag 13 oktober 2014

Summan av kardemumman

Vårt ödmjukaste tack till samtliga inblandade i vår Öppet hus-dag vid Antas djurgård! Vi hade bra väder (det regnade inte en droppe), alla var glada och ungarna tjöt av lycka när de fick rida på världens snällaste ponny Lumikki.

Foto: Mathias Sundqvist
Jag ångrar mig djupt att jag inte anställde någon fotograf, så nu har jag stulit en bild från Annikas facebook (igen). Bilden är väldigt beskrivande. Jag hoppas att man förstår innebörden.

Vi räknade inget exakt men vi tror att vi hade någonstans mellan 150 och 200 besökare i lördags. Det slapp en hel massa bullar av (det gör faktiskt inte ett dugg tycker husse), men de lär ha varit goda. Kaffet också, av ryktet att döma.Vi hade också fixat med ett mysigt grillställe som användes flitigt av både stora och små.

Lumikki delar första plats med geten i tävlingen "att stjäla showen". Ibland såg man inte ens var Lumikki var för det var så många som stod och klappade henne. Om man räknade alla fötter man såg och jämförde med antalet huvuden så kunde man med hjälp av lite enkel matematik lista ut att fyra av benen tillhörde ponnyn.

I tävlingen "att få ut så mycket som möjligt av dagen" vann Uni - helt klart. Han stod och drog in magen och såg mager ut och fick därmed äta grönt gräs hela dagen för att alla barn plockade gräs och matade honom. En väldigt bra social träning för Uni.

Kaninerna var också något väldigt intressant för de flesta. Ebbas storlek fascinerade de flesta och skrämde någon enstaka. Resten av långöronen blev klappade på och gosade med i tre timmar så de klagar inte!

När kvällen kom var Sindi en mycket trött med nöjd hund.

Vi hoppas att vi får flera möjligheter att samarbeta med Larsmo kommun, för det här var riktigt kul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar