lördag 4 oktober 2014

Vad man gör för sina hårbollars skull

Det första man gör när man vaknar är att man gulligullar med hunden och katten och matar dem båda INNAN man äter själv. Ibland är man också ute på kissrunda med hunden innan man äter själv.

Innan man åker hemifrån går man ut och ser till att hästarna har hö och vatten och att alla har överlevt natten.

När man kommer hem släpper man ut hunden det första man gör, sedan tar man en promenad och efter det ser man till att hästarna har mat och vatten och att alla lever. Då får också fåren mat och vatten ifall de för sånt oljud att de inte kan vänta några timmar tills efter människornas middag, då de vanligtvis får sin mat.

Sedan äter man själv.

Efter maten tar hästarnas träning vid, vilket kan ta upp till två och en halv timme inklusive all ryktning, selning och träning. Då står man kanske och fryser om fingrarna och dessutom blir man kanske skitig lite här och där.

När hästarna är tränade kommer man till den skitroliga delen av det hela: bajset. Man mockar och gör det fint både ute och inne. Det är kallt, mörkt, kladdigt och luktar men man gör det ändå.

Sedan är det kaninernas tur att få sin dagliga del av det sociala. De klappas och matas och får det städat åt sig. Sedan plockar man ägg ifall man fått några och matar hönsen, städar kanske åt dem. Sedan ska fåren och geten ha sitt hö och vatten och ibland kraftfoder.

Efteråt tar man kanske en kvällspromenad med hunden innan man går in. Då är klockan oftast mellan 20.30 och 22.00 beroende på vad man anstaltat med.

Det skulle vara intressant med en stegmätare, för jag yr omkring något alldeles väldigt när jag utför det ovanstående.

Men det går så bra så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar