fredag 3 oktober 2014

Fåren är hemma och klippmaskinen har anlänt

Nu har husfolket räddat det tekniska underverket från fördärv och fixat ny hårddisk, strömkälla samt nytt moder- och grafikkort - så i princip en hel datamaskin. Förhoppningar om bilder stiger upp till ytan. (Kameran har ju alltid fungerat, men den tar inga foton för sig själv här inne på hyllan vad jag vet...)

Fåren har kommit hem för vintern. De hade bestämt sig för att nu får det vara slut på betessäsongen så de stod och väntade på att husse skulle släppa in dem i höladan en dag när han kom hem. Sagt och gjort. Nu är betessäsongen alltså över för den här gången och Uni och Lumikki har fått något nytt att fundera på. De tycker att fåren låter så förskräckligt mycket.

Klippmaskinen har förresten också kommit från Lyckliga Fåret i Sverige. Vi ska till att testa den, kanske redan i helgen, bara vi får hem husse från hajken. Han är bättre än mig på att få fåren att sitta. När de väl sitter kan jag nog klippa med maskin.


Så ser den ut. Den heter Heiniger Xpert, är lätt och skön att hålla i, har lång sladd och vibrerar inte så att man blir trött i hela armen. Dessutom så låter den inte så mycket. På köpet fick vi rabatt på första service samt gratis vässning av skäret. Och så såg någon till att det planterades ett träd någonstans i Afrika.

Nu börjar det bli dags att gå och lägga sig. Eftersom att husse är borta över natten har katten, hunden och jag hela jättestora sängen (1,20 bred...) för oss själva heeeela natten! Det betyder att Farbror Ernst sover tvärs över vilket slutar med att matten får trängas på typ 30 centimeter.

Vad gör man inte för sina hårbollar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar