fredag 10 april 2015

Vårkänslor

Nu visar sig aprilvädret från mörka sidan. Ena dagen solsken och blåst på ungefär 20 m/s, andra dagen regn och idag snöslask.


Linett har vilat i ungefär två veckor nu på grund av det där överbenet på hennes bakben. Det har inte ändrat på sig varken till eller från. Så länge hon inte lider av det får hon ha det. Jag borde börja rida igen men när det blåser så man blåser ur sadeln (om man inte blir avslängd före vill säga) så lockar det inte riktigt mycket.

Linett är riktigt pigg för att vara 20 år, springer omkring och busar i hagen "så mycket hon hinner". Det inträffar när vi ska fånga, borsta eller mocka. Hon försöker säga att hon är understimulerad och tycker att matte inte alls fattar vad hon menar.

Om det slutar blåsa skiten ur oss ska jag ta en tur i helgen.

Husse har blivit hemskt snäll (kanske för att jag lyckades överleva tandläkaren?) och börjat anlägga en ridplan åt oss. DET gillar vi, för om det är något som har fattats så är det en tillräckligt stor inhägnad med någotsånär ändamålsenligt botten! Den blir på 500 meters avstånd från stallet och ungefär 35 x 15 meter stor. TACK!


Nu har fåren med lammen fått en liten utehage att spralla i. Måste bara visa er den här inte så vackert komponerade bilden men min Aino-tacka har fått så söta avkommor! Man smälter lite inombords. Släktskapet är rätt så uppenbart, tycker ni inte?

2 kommentarer:

  1. Åh så fiiina får!! Vi fick en Panda, som liknar mycket på din Aino! Och en helvit bror till Panda och en brunskäck(?) till syster. Ljusare brun än Ainos lilla lamm.. Så fick vi våra första april lamm som jag trodde! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis! :) Jag har för mig att lantrasfår förekommer i helvit, helsvart och helbrun, men den raden har inte mina får läst... En av tackorna jag köpte då jag började med får, Ainos mamma, är en grå med samma fläckar som Aino. Löjligt kul att just DE generna tycks vara dominanta! :)

      Radera