fredag 24 april 2015

Vi är alldeles OK

Igår var den stora dagen då vår gård blev granskad av hälsoinspektören och djurskyddsveterinären. Det hällde ner vatten som om himlen hade öppnat sig. Trots det fick vår hästhage betyget: "En av de renaste hästhagar som skådats i nejden." även om hälsoinspektören klagade på leran. Undrar vad hen hade förväntat sig egentligen... Asfalterade hagar med ytvattenbrunnar?

Alla våra utrymmen uppfyller de krav som ställs för respektive djurart. Våra djur är friska och välmående och blir väl omhändertagna. Vår verksamhet utgör inga "faror" för miljön och vi räknas inte som störande. Taxan gick ner med hälften så den ekonomiska smällen blir bara hälften så stor.

Myndigheterna fick sig en ordentlig känga för påhoppet och att man inte informerar tillräckligt om paragrafer och tillstånd och allt annat mer eller mindre onödigt. Man lovade utveckla samarbetet med landsbygdsnäringsmyndigheten i samband med att man anmäler sig som djurhållare så att man kanske undviker liknande incidenter i framtiden.

Snart får vi hem ett papper på att vi är OK och - gissa vad - en till BLANKETT som ska fyllas i för näringsverksamheten. Må icke den också vara av FPA-stuk! Det är väl ändå snart slut med blankettflödet på gården, hoppas jag, för de tar livet av oss annars.

Och inga fler anonyma anmälningar i onödan tack!! Sånt tar också musten ur en djurhållare! SÄRSKILT NÄR DET INTE FÖREKOMMER NÅGRA FEL OCH MAN BARA GÖR DET PÅ RENT JÄVELSKAP! Meddelande till anonym: Du kan ange din faktureringsadress så får du betala för granskningen. Det blir inte så dyrt, ungefär 150 €, som du kan hosta upp. Själv hade jag kunnat göra mycket roligt för de pengarna.


2 kommentarer:

  1. Gläds med er två djurälskare att ni vunnit över den illvilja som tydligen kan härja i ett liten skärgårdsby. Lev o låt leva, mao respekt för andra borde tycker man sortera bort dylikt men för vissa kan det vara jobbigt att så många pratar positivt om er gård. Kämpa på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi kämpar på, tro mig! :)

      Radera