lördag 29 mars 2014

Höst-vinter-vårhage

Eftersom att vädret visar sig från sin bästa(?) sida såhär på vårkvisten så har vi fått tummen ur och byggt en höst-vinter-vårhage åt våra får igår och idag.

 Det hela började med stolpar. Notera den tricolora övervakaren i bakgrunden.


Det skulle sedan även bli tvärslåar mellan stoplarna. Materialvalet helt okej. Billigt, lättillgängligt och lättbearbetat. Snyggt. Vad sägs om det? Framför allt är det segt så fåren lär inte bryta sig ut i första taget.


Så kom Elisabeth och Pendi på besök. Sindi hade jättekul med sin nyfunna vän. Det är nog hälsosamt för henne att träffa andra hundar också. Vi har faktiskt hunnit med två stycken idag.




Sen i något skede blev hagen färdig och fåren släpptes ut. Likt kalvar på grönbete skuttade de omkring och var glada och nöjda över sin nya boning! Det är matte och husse också, för nu blir allt så mycket smidigare. I veckan som kommer ska vi hinna bygga två hagar till, för snart måste vi börja ställa till inför kommande lamning som inte alls är långt borta. Tackornas juver är sprängfyllda med mjölk så man är rentav rädd att röra vid dem ifall de exploderar. Konstaterat dräktighet hos tre av fem tackor idag. De två andra fick jag aldrig tafsa på, men jag antar att även en fjärde är dräktig. (Eller så är det hömagen.)




Farbrorn tar det lugnt och njuter av det sköna vädret. Fästingarna börjar röra på sig så snart blir det aktuellt med medlet som gör att de små jävlarna dör när de biter fast i katten. Tills dess vältrar sig katten i gräset och sanden helt ohindrat. ...Och eftersom jag är en jättesupersnäll och förstående matte och inte är som andra barn så har jag alltså inget emot att sova i en sandig säng...


Detta inköp måste jag bara få presentera. Har inte fått hem den ännu, men den kommer nog vilken dag som helst. Det är en vattensäck som rymmer 80 liter vatten och som passar i skottkärran. Mycket lättare att göra såhär än att springa med kanistrar och ämbar tills svetten sprutar. 19 hela euron från Hööks.

Dagens kanon: Hagen!

Dagens kalkon: Sanden som tar sig in överallt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar