torsdag 8 januari 2015

Hästkrafter

Tjolahopp! Tycker ni också att vädret är extra allt i år? Ena dagen -20 grader för att nästa dag övergå till +1 och slask. Man tackar. Underbart väder att planera ridturer.

(Nu inser undertecknad att om jag inte lugnar ner mig nu så kommer årskrönikan för 2015 att lyda: "Vi hade bara väder.")

Igår var förresten en reporter från Kuriren här på gården. Hon intervjuade och fotograferade hela förmiddagen och hade hittat hit till gården tack vare den här bloggen (och kanske lite tack vare Facebook också, man vet aldrig). Reportaget kommer mot hösten. Tidningen distribueras i hela Svenskfinland.

Förändringarnas vind blåser vid Antas djurgård. Uni och Lumikki är till salu. Det visste vi ju hela tiden och i princip har de varit till salu hela tiden också. Att de skulle försvinna från gården är inget som kommer att hända den här veckan helt plötsligt, men det kommer förmodligen att ske någongång ganska snart i alla fall. ...Vilket är lite jobbigt för man har ju hunnit fästa sig vid dem. De kommer i varje fall inte att försvinna sålänge Linett bor här, det är klart, för ingen häst ska gå ensam vid Antas.

För att kompensera detta kommande bortfall letar vi efter häst på svenska marknaden för nu börjar tiden vara inne för att skaffa egen häst. Letandet har börjat, men än så länge tittar vi vad som finns och till vilket pris och funderar vad det är vi söker. Intressanta hästar är kallblod, har vi kommit fram till. På grund av lynne, storlek, utseende och pris.

Fjordhästar,

islandshästar,
Källa.


ardennrar,
Källa.

nordsvenska brukshästar,
Källa.

finnhästar,
Källa.

shire,
Källa.
thinker,
Källa


Varför Sverige och inte vårt eget land har att göra med utbudet och priset (och språket på vilket vi kan kommunicera, fast det egentligen inte borde vara något problem).

"Nåja. Vad är väl en bal på slottet..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar