onsdag 4 mars 2015

Åskväderhumör

Tack för stödet.

Jag måste förtydliga en sak här: Om någon stör sig på våra djur ber vi å det ödmjukaste den personen att ta kontakt med antingen Jocki eller mig. Man behöver inte skriva ut det på nätet om man inte känner för det, man kan komma hit och säga det eller ringa oss också. Vår avsikt är inte att störa någon.

Men om det inte är okej att det luktar "landet" på landet så är det väl ändå lite... Ja, vad ska man säga? Nymodigt?

Det stinker inte hos oss. Det stinker inte heller i omgivningen. Det vet jag för jag rör mig till fots runt Kackur varje dag, oavsett väder. Vi mockar hagen minst en gång om dagen och den som inte ser skillnad på gödsel och lera kan komma och ta en närmare titt när som helst! Tror bestämt att det inte finns en en endaste vacker hästhage den här tiden på året! Därtill tömmer vi gödselstacken ungefär en gång i veckan så att det inte ska börja lukta och för att vi helt enkelt inte har plats annars. Gödseln placeras på en plats långt från folk, på en icke-grundvattenförande backe och komposteras och används som gödning på åker samt i potatisland, vilket torde vara bra mycket bättre än bigödning. Det stinker inte heller ammoniak eller annat otrevligt. Jag använder DryMaxx i ströet, vilket bland annat är till för att reducera lukt. (Det är helt vanligt kiselgur.)

Om någon tycker att vi ska fällas för att märkbart smutsa ner båthamnen kan ni ju ta en titt på vattenytan när det är högsäsong för båtar. Jag vågar lägga huvudet i pant på att då flyter det minsann omkring bränsle, olja och både det ena och det andra!

Inte heller låter det särskilt mycket om oss. Det enda som låter är tuppar som gal och de bor inomhus både dag och natt. Omöjligt att höra om man inte går precis förbi. Det andra som låter är fåren som bräker på kvällen när de vet att de ska få kraftfodergiva. De tystnar när lamporna släcks och människorna försvinner.

Om någon fortfarande har något att klaga på vad gäller mig eller mina djur så ber jag den personen att läsa detta inläggs första stycke en gång till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar