söndag 22 mars 2015

Fårnyheter

Kaj fattas mig så det skär i hjärtat.

Jag har inte haft någon motivation alls att uppdatera bloggen med alla våra bravader men kände att det måste uppdateras lite i alla fall så att vi inte stannar kvar på stället. Det var April som lammade i onsdags (nu vet jag att hon heter det) och i fredags lammade hennes syster Amira. Då blev det ett tacklamm som fick namnet Ballerina. Färgen kan ni räkna ut själva vid det här laget. Svart, förstås.

Tackorna fyller ett år om två veckor. Egentligen borde man kanske vänta med att betäcka så unga tackor för att få säkrare lamningar, men eftersom att vi inte kunde styra årets betäckning överhuvudtaget så fick det bli såhär. Men vi hade tur. April sköter om sitt lamm så bra så. Varje gång han bräker springer hon fram till honom och putsar honom och puffar honom på baken så att han ska stiga upp och dia. Amira å andra sidan var en aning chockad över att plötsligt ha blivit mamma hon också, men när hon fick lugna ner sig ensam med sitt lamm kom hon på att hon nog vet vad hon ska göra med det. Lammen är starka, söta och levnadsglada. Dessutom har de alla spenar för sig själva då de saknar konkurrens från syskon.

Aino och Alisa är de enda som är olammade. Det är oklart om Alisa har något lamm i magen för hennes juver är inte så värst svullet ännu. Men det vet ju husse att det kan bli födsel ändå trots det...

I fredags tog vi hästarna på tur till stubbåkern. Jag red Linett och husse körde Lumikki. Förra gången vi var där med Linett fick hon galoppera över åkern och det kom hon ihåg minsann! (Sånt minns de faktiskt rätt så bra, märkväl!) Linett fattade galoppen direkt, bokstavligt talat. Det är en så bra åker för den ligger i en backe så det blir både uppförsbacke och nerförsbacke när man rider där. Sånt är särskilt bra för galopparbete. Hästarna hade så kul så att det till och med blev bocksprång där ett tag. Jag kunde inte vara sur på Linett för det för hon njöt så mycket av att få sträcka ut, leva livet och vara häst.

Det är sånt som vi människor också borde göra lite oftare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar