onsdag 18 mars 2015

Lammbambula

Ha! Jag har nyss uppfunnit ett nytt ord!

I morse möttes jag av ett pipande läte från fårkätten och där stod minsann en svart liten Benjamin som tacka nummer 6776 har blivit mamma till. (Jag ska vara ärlig och medge att jag inte ser skillnad på April och Amira, så jag måste logga in i webbtjänsten för att få veta mammas namn.)

Igårkväll stod husse och jag och dividerade om eventuell dräktighet och dess eventuella längd hos aktuella tackor och jag kaverade att det kommer att ske snart och att tackorna borde sättas i lamningsbox, helst idag. Husse å andra sidan tyckte att juvrena och magarna inte alls var så stora så han tyckte att det nog är flera veckor kvar av dräktigheterna.

Gissa om han har fått höra att det var jag som hade rätt den här gången? En bonde känner sina djur, eller hur? :)

Här kommer en utlovad bild på 1,5 veckor gamla Birk och Birka.

Vi är precis så söta som vi ser ut!
Den lille Benjamin får ni se en annan gång.

Och här kommer en liten filmsnutt från igår när jag red Ockra för andra gången.


På dagens tapet står att beställa mera öronmärken och att försöka få plats med mera lammstinna tackor. Samt rita lite hus, rida lite och förbereda en ny sida med mera.

Ha en bra dag!

2 kommentarer:

  1. åååh vilka fina lamm med vackra namn!!! <3 Här dividerar vi samma sak - har vi dräktiga tackor eller inte, och när kommer de att föda isåfall?! Borde separera dom ifall båda får lamm, men förra året ledde det till panik då de skulle i varsin box, så de var tillsammans... de 2 förstfödda lammen klarade sig, de 3 av andra tackan hittades döda på morgonen.... Hoppashoppas det blir några lamm och att alla klarar sig! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ser ganska snabbt på juvret om tackan är dräktig eller inte. Bara magen kan man sällan använda som måttstock då den är både tjockullig och höstinn. Namnen är mitt eget lilla sätt att hålla reda på när lammen är födda. Förra säsongen var det bokstaven A som gällde, nu är det B. :)

      Radera