fredag 13 mars 2015

Uti skogen finns det smådjur

Hej från skogen!

Nu visar sig Vädret helt plötsligt från sin bästa sida och man kan lätt luras att det är maj och inte mars. I Finland brukar vi skotta snö och skida på isen den här årstiden. Dagens väder kan man ändå inte klaga på för det har varit lagom varmt och riktigt soligt!

När husse kom från jobbet tog vi en terrängtur. Och då menar jag terräng.

Först gick vi på en gräsbeväxt skogsväg, sedan slalom mellan träden i en tät granskog, sedan lite grusväg, sedan lite blåbärs- och lingonris (bilden), sedan snöplums i snårskog, sedan hopp över ett dike (!), sen lite granskog igen och så hem längs vägen. Linett fick gå på långa tyglar hela vägen. Husse promenerade framför med Lumikki som hade hur kul som helst. Den går överallt, den där ponnyn!

Ridning av den här sorten passar Linett perfekt. Linett är en tant som inte riktigt håller koll på sin kropp och särskilt inte hovarna, så det händer hemskt lätt att hon snubblar på platt mark. Det blir bättre genom att sadla någon centimeter längre bak än vanligt (eftersom att hon är framtung) och att ännu till rida halvhalter på vart åttonde steg typ, tänka på att inte luta framåt och ge henne uppgifter så att hon måste tänka. Det är bara det att det blir så fasligt mycket att tänka på. Då är det skönt med den här typen av ridning när man bara behöver tänka på att hållas kvar på hästen så får hon sköta jobbet själv. Hehe.


På söndag ska vi hälsa på en häst som är ny för mig. Det är en korsning mellan basjkir och american curl och jag har aldrig rört en lockig häst förut. Det ska bli spännande. En googlebild på det så blir ni nöjda när ni vet vad jag yrar om.

Källa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar