måndag 15 december 2014

Hoppsan vad bra det går!

God eftermiddag! Igår hade vi ett sånt vackert vinterväder med snö och allt men som vanligt blev det pannkaka av alltihop idag.

Igår var tanken att vi skulle tömköra Linett innan vi passar in selen och slänger på henne kärran, men det kunde vi inte. Husse skulle tömköra Uni först men det var sånt blidföre att det bara blev stora isstyltor under stackars nervöse Unis hovar. Det gick att ta fem steg innan man fick vara framme med kratsen igen. Ingen idé att göra det med Linett då heller. Man vill ju inte att de ska bryta fötterna av sig heller.

Planen var att göra det idag istället men nu är det beckmörkt, plaskvått och full storm ute - som omväxling. Vädret motarbetar allt hästfolk, känns det som. Förmodligen alla andra också.

Hittills idag har jag bakat tunnbröd och pysslat lite i stallet. Jag brukar mocka lösdriften varje dag och nu när det är så blött väder står alla hästar inne i ladan och trängs och självklart bajsar alla där inne. Man måste se till att ha det bekvämt fattar ni väl! ... Så då måste nästan all strö bytas ut.

Det enda vi i stort sett önskar oss just nu på Antas djurgård är minusgrader och snö! Verkställ!

Det bör nog ändra sig snart, Vädret, för det blir så mycket tjat om vädret på den här bloggen annars!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar