lördag 20 december 2014

Trillingar

Då rumban en gång börjat så håller den i sig, i alla fall när det gäller tackor och lamning. I morse födde Fanny-tackan trillingar! Det är första gången som vi har fått trillingar. Alla får di och tackan som aldrig lammat  tidigare sköter om dem riktit bra. Hoppas att hennes mjölk räcker åt alla.

Här är tackan från igår. En nyfiken plutt.

Det här är morgonens lamm: en helsvart bagge och två svartvita tackor.  Black-white is the new black! 
Jag filmade en snutt i förmiddags för att försöka ta upp tackans ljud när hon pysslar om sina små. Det är väldigt mörkt i klippet, men det får ni ha överseende med. Det är ljudet ni ska fokusera på! (Fast det är ännu bättre live!)


Skito-Linett. Varje gång man borstar hästarna och gör dem riktigt fina så tar det ungefär trettio sekunder innan de rullar sig och blir.... skito.
I morse hade hästarna hittat på Rackartyg. Det är sådant de gör med jämna mellanrum så att husse och matte inte ska bli alltför försoffade. I morse hade de brutit sig ut ur hagen och levt rövare i ladan. Tack och lov hade jag inget foder annat än hö (och lite fårmat) som man kunde sätta i sig, men det räckte till ändå! Mitt fina plåtämbare blev platt och det fanns bajs överallt och lite mindre fårmat. Tack och lov tycktes det inte falla havremopederna i smaken!

Fast Linetts ryktämbare gick sönder så det får jag ersätta. Hennes saker är hela men smutsiga så nu har vi tvättstugan full av borstar på tork.

Det ena med det femte - that's just farmer's life.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar