tisdag 16 december 2014

Söttsött

Jag borde v e r k l i g e n rigga bandande övervakningskameror i fähuset! Tiiidigt imorse (okej då, 7.30) när det ännu var mörkt både ute och inne (vilket det förvisso ändå är under största delen av dygnet nuförtiden) började det bökas på stallsgolvet när jag tände lampan. Jag vet att Uni brukar ligga och sova men jag visste inte att Lumikki också brukar ligga och sova och dessutom använda Uni som huvudkudde! Det var så sött så ni anar inte och det värmde en frusen och dynglejd hästmors hjärta ordentligt, så det räcker för flera dagar!

Kamerorna kunde samtidigt hjälpa till med att vaka på de stundande lamningarna som aldrig tycks sätta igång. Tackorna är så trinda så de ser ut att kunna spränga och den ena tackans juver blir bara mer och mer fyllt med fet fårmjölk för varje dag som går. Ett är i alla fall säkert och det är att det närmar sig för nu har den ena tackan sjunkit ihop över korset så "hungersgroparna" framträder och blivit mera svullen där bak.

De är luriga dedär tackorna! (Låt oss för en stund glömma att det långt är mitt fel eftersom att jag inte har någon exakt tidpunkt för betäckning. Krux i protokollet där!)

Förresten: Om någon hästintresserad eller annars bara intresserad har lust att agera hästsällskap någon kväll så är det välkommet. Det är ju dethär med att ta sig ut som blir så mycket enklare om man är fler...

8 kommentarer:

 1. Åh, hästsällskap låter intressant! Vad gör man då liksom?

  SvaraRadera
 2. Till exempel kan man promenera/köra/rida med häst tillsammans med mig så jag slipper klona mig själv varje kväll. :)

  SvaraRadera
 3. Det sku jag kunna tänka mig! Låter kul! Men min erfarenhet av häst är typ noll, så då får du nog skola upp mig lite då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det ska nog gå att ordna! :)

   Radera
  2. Fint! =) Har en förkylning på g nu, men hör av mig när jag tillfrisknat!

   Radera
 4. Jag kan också komma nån gång sen när jag är hemma. :)
  /Janina

  SvaraRadera