tisdag 9 december 2014

Om bondeshopping, magar, ögon och BARF

Hej djurvänner!

Inget nytt på lammfronten. Tackorna är tjockare än vanligt och har juvrena fulla med mjölk, men inga små söta klövar syns ännu. Jag väntar ihjäl mig!

Igår shoppade bonden loss igen vid Agrimarket. Jag köpte en hink psylliumfrö (loppfrön) åt hästapållarna samt en säck DryMaxx. Psylliumfröna ska jag ha för att försöka få bukt med lösa magar. Som ni kanske har märkt så hjälper vädret inte riktigt till där ute... Det är liksom bäddat för lösa magar hos djur som går på lösdrift. Huua!

DryMaxx:en ska jag ha till hönsens hem. Det är kiselgur som suger upp fukt, neutraliserar lukter samt gör tillvaron odräglig för ovälkomna småkryp som t.ex. parasiter.

Belgiska jättekaninen Erikssons öga har börjat rinna. Det är inget kladd som kommer ut utan bara tårvätska. Jag undrar om det kan bero på damm i hans hage. Som underlag har jag spån åt kaninerna. Det syns inget i ögat, men det kan kanske vara så att det har kommit skräp/damm som fastnat i tårkanalen och irriterar ögat. Tips på hur man fixar det mottages gärna. Sköljer ur det med jämna mellanrum. Borde man fukta spånen med t.ex. sprutkanna? Eller byta underlag?

Apropå rinnande ögon: Sindis rinnande öga försvann helt och hållet när vi kastade om fodret rån Royal Canin till BARF. Om det berodde på det eller ej vete fåglarna men det har inte runnit en enda gång sedan dess. Bara att tuta och köra antar jag!

Sindi älskar sin råa mat. Hon får råmat på morgonen och torrfoder på kvällen. Det är enkelt så om man ska resa bort eller dylikt. Det funkar bra för hunden tycker jag. Det var också något man rekommenderade vid djuraffären. Hon har fått glansigare päls, blivit mycket gladare i maten, bajsar mindre och mattes plånbok har också blivit gladare.

Nu när vädret är så uselt ska jag bjuda på sommarbilder.

Stockros,

Äppelträdet i all sin prakt!

Jag om några år...! (från Apassionata 2014, Helsingfors)
I eftermiddag ska jag gå på ett Mycket Viktigt Möte. Önska mig lycka till!

2 kommentarer:

  1. Beror nog säkert på foderbytet, så bra att det fungerar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är så mycket enklare utan rinnande ögon.

      Radera